Afwisselend en spannend avontuur

17 mrt 2014

Op de vlucht is het tweede deel van de serie Spirit Animals. Hoewel fantasy niet echt mijn genre is, zat ik toch snel in het verhaal: vier kinderen die met hun totemdieren de strijd aan moeten binden tegen de Verslinder en zijn Veroveraars. Een afwisselend verhaal, niet alleen door de gebeurtenissen maar ook doordat het perspectief telkens wisselt tussen de hoofdpersonages. Samen met de beeldende schrijfstijl, de spannende (vecht)scenes en natuurlijk het aansprekende gegeven van een 'totemdier' levert dat een heel plezierig kinderboek op. Het is echter in het begin ook best een kluif, met name door de vele persoonsnamen en termen. Het is daarom wel aan te raden om te beginnen bij het eerste deel van de serie, zeker voor kinderen, want die moeten anders wel veel geduld opbrengen om door de eerste hoofdstukken heen te komen. Voorin het boek staat een landkaart van de fictieve wereld die gelukkig veel overeenkomsten toont met onze eigen aarde, zodat het toch best te onthouden is.

Mijn kinderen vonden het in elk geval fijn om hieruit voorgelezen te worden! Aankomende zomer wordt het derde deel verwacht, lezen we gewoon lekker verder.

Meer recensies van