Het vrolijke voorleesboek van Kikker: zilver, geen goud
Het vrolijke voorleesboek van Kikker is een heruitgave ter ere van het 25 jarig jubileum van de groene held. In het boek staan zeven verhalen, die allemaal al eens verschenen zijn.
De verhalen van Max Velthuijs hoeven na al die tijd nauwelijks nog introductie. Kikker is populair over de hele wereld en dat is geen toeval. Ook deze uitgave bevat mooie tekeningen met eenvoudige verhalen over herkenbare thema's met een positieve boodschap.
Het vrolijke voorleesboek van Kikker ziet bovendien er mooi uit. Het is een goede kwaliteit hardcover, met grote, kleurrijke platen.
Minder gelukkig ben ik met de samenstelling van deze verzamelaar. Het boek bestaat uit 3 prentenboeken en 3 voorleesboeken. De prentenboeken bevatten nauwelijks tekst. Ze zijn het meest geschikt voor peuters. De voorleesverhalen bevatten veel meer tekst en zijn duidelijk meer gericht op kleuters.
Onze 5-jarige (grote) kleuter vindt de echte voorleesverhalen nog steeds heel leuk. De prentenboeken en het extra 'Tellen met Kikker' verhaal zijn al te kinderachtig. Daarmee is voor ons meer dan het helft van dit boek niet meer bruikbaar. En dan is 15 euro ineens een behoorlijk bedrag voor een kinderboek.
Dat uitgeverij Leopold kiest voor verzamelaars ter ere van het zilveren jubileum van Kikker is begrijpelijk. En voor ouders met een peuter van 3 is dit een mooie manier om in één keer een flinke serie verhalen in huis te hebben.
Maar wat mij betreft was het beter geweest dat Leopold gekozen had voor verschillende verzamelaars voor de verschillende leeftijdsgroepen die Max Velthuijs in de loop van de tijd heeft bediend. Met een aparte verzameling prentenboeken en een apart voorleesboek was mijn kleuter in ieder geval een stuk blijer geweest.