Meer cozy dan crime

HeilkedeWaard HeilkedeWaard
31 mrt 2025

Elk jaar gaan wij minstens één maal naar Terschelling, lekker uitwaaien. Dat maakte het fijn om het boek te lezen. Je wist precies waar alles afspeelde. Dit is ook de reden dat het boek mij zo aansprak. Je leest over het Groene strand en dan zie jij je eigen herinnering aan dit strand – je kunt het bijna voelen. Vermist op Terschelling is het vierde deel in een reeks boeken. Dit wist ik niet voordat ik het ging lezen. Ik vind dat je dit deel prima als stand-alone kan lezen. Af en toe wordt er iets gezegd over de verhaallijn, maar niet storend en je kunt sommige aspecten gewoon invullen. Het is een cozy-crime van de Crime Compagnie. Het is meer cozy dan crime. Het gaat vooral over het leven tussen Carmen en haar ex. Dat vond ik wel jammer, want de achterflap prikkelde mij als thriller-lezer. Een kleine tegenvaller, waardoor ik minder plezier beleefde aan het boek. Het bijna voelen van het verhaal en de fijne manier van schrijven, zijn voor mij de doorslag voor een positief kijk op het boek.

Meer recensies van HeilkedeWaard