Liefde voor geschiedenis

Hemelse boeken Hemelse boeken
25 mrt 2022

De liefde voor geschiedenis spat van de bladzijdes af in de manier waarop Sloane naar oude foto’s kijkt of hoe Garrett het huis vol herinneringen van zijn oma bekijkt. Door het dagboek komt het verhaal uit het verleden tot leven en worden heden en verleden op natuurlijke wijze door elkaar heen verweven. Het verhaal gaat terug naar het zware leven van de pioniers die Amerika stichtten. De lezer komt langzamerhand meer te weten over de omstandigheden en die leiden tot verrassende onthullingen. Soms iets te onwaarschijnlijk, maar met elkaar vormt het een mooi geheel.
Herkomst en familie zijn belangrijke waarden is dit boek. Misschien is de zoektocht naar afkomst en de diepere vraag naar erkenning, herkenbaar voor mensen die geadopteerd zijn, maar de schrijfster laat ook zien dat onze identiteit daar niet ligt. Goed om te zien hoe hier het geloof ter sprake komt. Verder is er ruimte voor een opbloeiende liefde en dat zorgt voor romantische momenten. Met Een schitterend plan heeft Amanda Wen een mooi debuut geschreven.

Meer recensies van Hemelse boeken