Mooie boodschap van hoop
Het verhaal speelt zich af in de jaren ’30 in Hollywood met vrouwen in avondjurken op dansavonden en stomme films van Charlie Chaplin in de bioscoop. Het roept een nostalgische sfeer op en dat maakt het al leuk om te lezen. Aan de andere kant van de maatschappij staan de Mexicanen die bedienen op de rijkeluisfeestjes, arm zijn en zomaar gedeporteerd kunnen worden. Dat beeld wordt krachtig neergezet. Het is dan ook begrijpelijk dat sommigen er alles aan willen doen om uit de ene groep op te klimmen en bij de andere groep te horen. De schrijfster heeft dat inlevend weergegeven en het is interessant om die beweegredenen te lezen. De karakters waren levensecht en hadden voldoende diepgang. Het verhaal wordt verteld vanuit Mina als de ik-persoon, vanuit het gezichtspunt van de Mexicaanse Oscar, een keer vanuit vader en later vanuit Max. Die wisseling van perspectief was nergens verwarrend. Het vulde elkaar goed aan. De verhaallijn is goed uitgewerkt en duidelijk te volgen. Romantiek, spanning en intriges maken dit boek een aanrader. Op het eind wordt de lezer nog even op het verkeerde been gezet, maar uiteindelijk is het een mooi afgerond verhaal met een goede boodschap. De christelijke lezers zullen een Bijbels thema herkennen.