Strijd om standbeeld van Jezus

Hemelse boeken Hemelse boeken
4 mrt 2020

Voor mij was dit een van de beste romans van Karen Kingsbury. Het ging echt ergens over, namelijk over onze grondrechten en de scheiding van kerk en staat. De schrijfster heeft zich er niet makkelijk van af gemaakt en heeft beide kanten belicht. Het verhaal berust ook op een waargebeurde rechtszaak. In een park in het dorp Bethany staat een beeld van Christus. Voor veel inwoners is het een plek van troost en hoop waar ze naartoe gaan om hun gebeden op te zenden. Faith Evans groeide op met het geloof en belijdt het nog steeds. Ze wordt neergezet als de perfecte christen. Ze werkt als nieuwslezer en krijgt regelmatig op haar kop omdat ze iets van haar levensovertuiging laat doorschemeren. Zo laat ze haar hart zien door zich in te zetten pleegouders te vinden voor weeskinderen. Aan de andere kant lezen we over Jordan. Hij is ook opgegroeid in Bethany. Hij woonde naast Faith, maar door omstandigheden is hij zijn geloof kwijtgeraakt. Hij is advocaat geworden en zet zich in om mensen te bevrijden van alle religieuze invloeden. Daarom richt hij zijn pijlen op het Christusbeeld in Bethany. Maar dat loopt anders dan hij dacht. Natuurlijk weet je van tevoren al hoe het afloopt. Toch vond ik dat er voldoende verhaal in zat om dit een goed boek te vinden. Het leest heel makkelijk. Het gaat over de kracht van gebed en roept op om te vertrouwen op God.

Meer recensies van Hemelse boeken