Verrassend en spannend verhaal.
"Voor galg en rad" is een echte aanrader voor iedereen die van een lekker lezend spannend verhaal houdt. Er zit van alles in dit boek: spanning, romantiek, historie, vriendschap, verlies en overlevingsdrang. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen.Het gaat over het leven van een groepje paupers en wordt ook vanuit hun perspectief verteld. De hoofdpersonen van het boek, de vrienden Dries en Kreyn, vormen de spil van een groepje dat leeft bij de dag, van de wind, de liefde en soms van wat criminele activiteiten. De beroving van een van de notabelen uit het stadje vormt de kern van het verhaal. Niet alles loopt volgens plan, ze moeten vluchten en beleven allerlei avonturen. De gebeurtenissen volgen elkaar heel snel op, waardoor het voor mij lastig was om het boek weg te leggen, ik wilde steeds weten hoe het verder ging. Bovendien zitten er heel verrassende wendingen in het verhaal. Door de beeldende manier van schrijven zie je als het ware de markt, de arbeiders en de pakhuizen in de haven het hele Middeleeuwse leven voor je. Een heerlijk boek om te lezen en beslist niet alleen voor liefhebbers van historische romans. Hopelijk laat het volgende boek van deze reeks niet lang op zich wachten!