Een boek vol liefde
Misschien is het anders gaat over Frank, een Koreaans-Amerikaanse jongen. Hij is Koreaans, maar woont in Amerika. Hij woont in Amerika, maar is Koreaans. Hij zit gevangen tussen de twee culturen en noemt zichzelf daarom een Tussenpersoon. Mede-Tussenpersoon Joy weet precies hoe Frank zich voelt. Ze worden beiden verliefd op iemand die niet wordt geaccepteerd door hun familie. Daarom besluiten ze om samen te werken en een nep-relatie aan te gaan voor hun ouders. We willen immers allemaal zelf kiezen van wie we houden.
In het begin had ik een beetje moeite om mezelf te binden aan het verhaal. Het las snel en makkelijk weg, maar ik was nog niet heel getriggerd om op elk vrij moment dit boek op te pakken. Naarmate ik verder kwam in het boek, begon ik steeds meer te houden van de hoofdpersoon, Frank. Het boek is geschreven vanuit een ik-perspectief en zit vol korte, grappige en diepzinnige zinnen. De schrijfstijl is zo eigen en makkelijk te lezen, dat het leek alsof ik Frank zelf hoorde praten in mijn hoofd. Hierdoor vloog ik steeds sneller door het verhaal.
Het boek is zowel hartverscheurend als hartverwarmend. Je leert steeds meer over wat er heeft plaatsgevonden binnen de Koreaans-Amerikaanse gezinnen, waardoor je zowel Frank en Joy als hun ouders beter leert begrijpen. Dit boek zit vol met liefde, voor je familie, voor je vrienden en voor jezelf.