Mooi en informatief boek

Inge1970Reads Inge1970Reads
6 mrt 2023

Toen ik dit boek voorbij zag komen was ik gelijk geïnteresseerd. De cover alleen al vond ik interessant. Een lekkere roze uitspringende kleur. Weer eens wat anders dan grauwe dino's. Ook vanuit mijn werk als leerkracht wilde ik deze graag lezen.

Ik kende haar nog niet en ook nog nooit van haar gehoord. Ze start haar boek met een stukje eigen levensverhaal.

Melanie schrijft en vertelt op een simpele manier over de dinosauriërs en het uitsterven ervan. Ook het ontstaan van het leven op aarde komt aan bod.
Ze maakt de tijd makkelijker te begrijpen door die miljarden jaren te vergelijken met een mensenleven van 100 jaar. Hierdoor kan je je wat meer een voorstelling maken ervan. En wordt het begrijpelijk. Ze komt hier ook regelmatig op terug. Erg knap gedaan.
Ondanks dat je wellicht een groot deel wel al weet, blijft het boeiend om te lezen. Ze schrijft op een simpele en humoristische manier.

De illustraties zorgen voor extra verduidelijking en een fijne afwisseling.
De meeste stukken zijn goed te begrijpen. Ook voor een leek.
Kortom een leuk en interessant boek met een humoristische schrijfstijl. Zeker een aangeraden als je van dinosauriërs of geologie of geschiedenis houdt.

Bedankt HarperCollins

4 sterren @inge1970reads