Wilkins & Wilkins 1

Inge1970Reads 25 november 2025
Wilkins & Wilkins 1
Een voor mij onbekende auteur. Een #scandithriller. Met deze 2 dingen was mijn interesse al gewekt.

Dit is deel 1 van een lopende serie. Deze bestaat op dit moment al uit 5 delen in de originele taal. Dus we kunnen nog even vooruit.

Een leuk politie detective verhaal.
De 2 hoofdpersonen heten beide R. Wilkins. Dit zorgt uiteraard voor verwarring binnen de politie. Maar wat zijn deze 2 leuk uitgewerkt. Elkaars tegenpolen. Een humoristische dynamiek. Wat het verhaal erg interessant maakt. Je wil graag meer over ze te weten komen. Ook de bijpersonages zijn goed uitgewerkt.

Het thriller aspect is tam. Dus zeker ideaal voor een beginner binnen het thriller genre.
In het begin kan het wat moeilijk zijn omdat je aanvde namen Ray en Ryan moet wennen. Wie is nu wie. Maar doordat ze zo verschillend zijn en hun eigen stempel op het verhaal drukken, heb je dat redelijk snel door.

De schrijfstijl is gedetailleerd, filmisch. Je ziet Oxford voor je. Er kwamen wel wat voor mij onbekende of ouderwetse woorden in voor, maar de context zorgt er wel voor dat je begrijpt waarover gesproken wordt.
Vlot geschreven, luchtig met veel humor en soms wat grove taal. Fijne korte hoofdstukken wat er voor zorgt dat "One more chapter" een makkelijk doel is.

Interessante onderwerpen en maatschappelijke thema's. Al met al een interessant uitgewerkt concept.

Ik wil dus ook graag het volgende vertaalde deel lezen. Welke waarschijnlijk ergens in de zomer van 2026 komt.
Ik ben benieuwd naar deze mannen en hun omgeving. Dus kom maar op.

3.5

Meer recensies van Inge1970Reads

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.