Mooi laatste deel. Of eerste deel?
Toen ik de kans kreeg om dit deel te lezen met de leesclub van Ilona en Joyce was ik erg benieuwd.
Het 4e en laatste deel uit de serie Rosaville.
Ik had de rest van de serie nog niet gelezen maar Karin vertelde mij dat dit deel ook als eerste gelezen kon worden daar het chronologisch gezien zich als eerste afspeelt. Dus zo gezegd, zo gedaan.
Het verhaal speelt zich af in 1876.
De scènes zijn zeer visueel beschreven en je ziet de settings en de kleding etc voor je.
Het verhaal gaat over Rosa aka Roosje. Een krachtige vrouw die ervoor zorgt dat er misstanden veranderen binnen de fabrieken in die tijd. Haar leven gaat niet over rozen (ondanks haar naam). Ze groeit op in rijkdom maar door omstandigheden in de familie als dienstmeisje aan de slag moet. De rol van de vrouw wordt zeer goed neergezet. Ook de verschillende klassen in die tijd worden goed weergegeven.
Je kan merken dat Karin haar huiswerk goed gedaan. De historische feiten kloppen en voelen juist aan. Heel geloofwaardig allemaal. Erg knap en veel werk volgens mij.
Ik lees niet veel historische romans. Dus ik weet niet of ik deze serie zelf ooit opgepakt zou hebben. Maar ik heb er zeer zeker geen spijt van.
Het mysterieuze en paranormale tintje was erg verrassend en zeer welkom ik hou er wel van.
De rest van de serie ga ik zeker nog eens lezen. Dus die staat nu op mijn (ellenlange) tbr.
Bedankt voor de toevoeging Karin.
Een mooie roman met Bridgerton en Jane Austen vibes. Erg mooi.
4.25
Het 4e en laatste deel uit de serie Rosaville.
Het verhaal speelt zich af in 1876.
Bedankt voor de toevoeging Karin.
Een mooie roman met Bridgerton en Jane Austen vibes. Erg mooi.
4.25