Interessant concept, waar leidt dit naar toe?

Inge1970Reads Inge1970Reads
31 mrt 2020

Zazie Norden - WIS, De wereld zonder geschiedenis
Flaptekst:
Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist. Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht ...
De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen?
Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen. Zal het hen lukken?

Toen Zazie aanbood mee te doen met de blogtour, een eboek in ruil voor een recensie, deed ik dat graag.

Mening:
Het idee van een dystopia waarin de hele wereld gewist wordt behalve de basis weetjes in de wereld en de kennis van de mensen, trok me aan. Hoe zou dit vorm gegeven en uitgewerkt gaan worden?

Het verhaal gaat over Kanita en haar vriendinnen. En het mysterie rondom haar dromen en het onbekende meisje in het bos die zegt haar te herkennen. Waar gaat dit allemaal naartoe.
Interessant om te zien hoe de vriendschappen zich ontwikkelen en hoe het niet hebben van herinneringen je leven kunnen beïnvloeden. De WIS en de achterliggende gedachte hadden wat mij betreft nog verder uitgewerkt mogen worden. De focus lag soms te veel op de "normale" dingen in het leven van Kanita en haar vriendinnen. Naar school gaan, een liefde voor fietsen. Het fantasy gedeelte had wat mij betreft meer de overhand mogen hebben. Ik vond het soms ook wat vreemd dat de meiden de links tussen sommige dingen niet legde. Zoals wie was Laura en Tanita. Het einde had wat mij betreft ook wat meer uitgewerkt mogen zijn.
Een interessant onderdeel vond ik ook de ouders die erin voorkwamen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend in een YA.
Misschien is een vervolgboek in deze wereld nog een optie.
Maar zeker een goed debuut van Zazie.

3.5 sterren

Meer recensies van Inge1970Reads