Een feelgood boek met een fantasy sausje
In Bride lezen we over Misery, een vampier én een buitenbeentje. Haar vader is een machtige vampier en hoofd van de raad van de vampiers. Misery wordt ingezet als troef voor een wapenstilstand met de weerwolven. Daarom moet ze trouwen met de alfa van de weerwolven: Lowe. Misery heeft echter haar eigen redenen om akkoord te gaan met dit huwelijk.
Bride is een echte feelgood die zich afspeelt in een fantasywereld. Verwacht geen zwaar fantasyboek. Lees je echter nooit fantasy en wil je dat wel eens proberen? Dan is dit jouw boek. De worldbuilding is beperkt tot wat nodig is voor het verhaal.
Het verhaal wordt verteld vanuit Misery en als lezer zit je volledig in haar gedachtenwereld. Een gedachtenwereld waar ik wel om moest lachen: sarcastisch, maar ook gewoon lief. Misery is een personage waar je als lezer snel sympathie voor ontwikkeld.
Heel leuk is dat aan het begin van elk hoofdstuk er een stukje vanuit Lowe wordt verteld, waardoor je daar ook gevoel bij krijgt.
Ook de andere personages in het boek zijn goed uitgewerkt en (de meeste) zullen sympathie wekken bij de lezer.
Het verhaal heeft een prettig tempo en er gebeurt telkens wel iets, waardoor je steeds verder wilt lezen.
Is het hele verhaal een tikje voorspelbaar? Ja. Is dat erg? Nee.
Ik geef dit boek 3,5 ster.