De laatste dagen der vrije wil (1 van de ondertitels )
Dit is het vervolg op De Cirkel, ook een geweldig boek, over een social media bedrijf en wereld die doordraaien.
In Het Alles heeft De Cirkel veel andere bedrijven overgenomen, waaronder een grote online retailer, waardoor ze nu The Every zijn geworden. Er is een ontzettend grote sociale controle via de sociale media, er zijn geen ouderwetse media en journalisten meer en gedrukte boeken zijn zeldzaam. Mensen meten alles van zichzelf en anderen via apps en maken zichzelf er gek mee. De nieuwe hoofdpersoon Delaney wil The Every van binnenuit gaan saboteren.
Het is erg spannend om te lezen, omdat je niet weet wie er wel en niet te vertrouwen zijn en of het plan gaat lukken. Je krijgt medelijden met de totaal aan apps verslaafde personen die bijna niet meer zelf kunnen nadenken en alles door de apps laten bepalen. Het grappige en ook enge van het verhaal is dat het soms lijkt dat we niet zo ver meer af zijn van de absurde ideeën die Delaney en haar vriend Wes opperen en die bijna altijd in ergere vorm uiteindelijk ontwikkeld worden door The Every.