Spannend, met een mix van verschillende ingrediënten
Ik was heel benieuwd naar het resultaat van de samenwerking tussen de schrijvers Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer. Wat hun achtergrond betreft lijken ze veel op elkaar en dat vind je in “Openbaring” terug. De hoofdpersonen in het boek zijn herkenbaar, de hoofdstukken niet te lang (zoals we van Windmeijer gewend zijn) en ze lezen gemakkelijk weg. Alleen lijken de uitwijdingen over de eindtijdprofetieën mij voor mensen die niet zijn opgegroeid met de bijbel taaie kost. En ook de vele citaten uit de bijbel zullen niet voor iedereen herkenbaar zijn, waardoor het verhaal wat aan kracht verliest.
Hoewel ik de visie van Windmeijer en Evenboer op de ware betekenis van de bijbel niet onderschrijf, vond ik “Openbaring “ toch een boeiend en spannend boek om te lezen. Een mooie mix van actualiteit (sektarische eindtijdvisie), historie (opgraving en informatie uit de tijd waarin de bijbel is ontstaan) en spanning (halen de hoofdpersonen het eind van het boek?).
Deel 2van de trilogie (revolutie) staat al bij mij op de boekenplank om gelezen te worden.