Hersensplinters
Eerder las ik Aura van Frank Vork. Toen ik de aankondiging voor Hersensplinters zag, ben ik me meteen gaan aanmelden voor een recensie-exemplaar omdat het zo'n tof verhaal leek.
Anna en haar vriendinnen Kirsten, Cato en Stella gaan een weekendje weg om Stella's dertigste verjaardag te vieren. Ze gaan naar een paar cafés en belanden uiteindelijk in een club, waar ze xtc nemen. De volgende ochtend wordt Anna wakker met een gat in haar geheugen. Er is die nacht een moord gepleegd, waardoor de vriendschap van de vriendinnen op de proef wordt gesteld.
"Hersensplinters" is een verhaal dat je niet loslaat tot op het einde en zorgt dat je steeds wilt blijven lezen ('na dit hoofdstuk ga ik studeren' en dan is het boek plots uit en liggen je cursussen al een uur gesloten naast je). Verschillende tijdlijnen verweven zich met elkaar, wat het geheel enkel spannender maakt. Iedereen is een verdachte in Anna's ogen, inclusief zijzelf en als lezer probeer je het hele boek lang te raden wie de effectieve dader is. Ik was verrast door het einde.
Bedankt aan De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar!