verhelderend
Op een heldere manier laat Haroon Ali de veelstemmigheid van de regenbooggemeenschap tot uitdrukking komen. Door mensen zelf aan het woord te laten komen, en door zijn eigen visie. Onverbloemd, glashelder. Als je de weg ook een beetje kwijt bent door alle letters die gebruikt worden, maar ook als je dacht te weten wat het allemaal inhoudt: juist door die veelstemmigheid ontmoet je in het boek van Ali toch weer mensen en visies die je nog niet kende. Met Haroon Ali als verteller en interviewer komt een heel scala aan ervaringen voorbij. Voor elke letter van de LHTBQIA2+ gemeenschap komt in elk geval één representant aan het woord met diens persoonlijke visie en ervaringen, wat ik persoonlijk verrijkend vond. Zodoende maak je ook wat nader kennis met groepen en standpunten die je eigenlijk niet zo goed kent of waar je minder mee hebt . Daarom vind ik de titel ook raak gekozen: Haroon Ali doet zijn best om het hele spectrum zo goed mogelijk in beeld te brengen en aan het woord te laten, al is hij zich er van bewust dat hij niet het complete plaatje kan geven.