Half
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 30 3 21 2 6 1 1

Half

75

Gelezen 77 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 100 Favoriet 5 Recensies 23
Non-fictie Artikelen 3 Lijsten 3 Spots 1   Topics 0

Haroon Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder. Na hun scheiding hertrouwde zijn vader met een Pakistaanse en kreeg nog een zoon. Haroon is dus half, maar zijn halfbroer is heel.

In een openhartige brief aan zijn broer vertelt Haroon over zijn vervlochten wortels, de afwezigheid van hun vader en de beladen tocht die hij maakte door zijn vergeten vaderland, van noord naar zuid. Welke sporen zijn daar nog te vinden van zijn familiegeschiedenis? En wat voor land treft hij aan in de eenentwintigste eeuw? Haroon reist door een mijnenveld van botsende identiteiten, verstikkende dogma’s en onhoudbare tradities. Hij vecht voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl, maar blijft hunkeren naar de goedkeuring en liefde van zijn vader. Zal hij die uiteindelijk krijgen?

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
17 september 2020
Laatste editie
01 oktober 2020
ISBN
9789403103419 , 9789403103716
Boekinformatie wijzigen


Recensies (23)

Keuze van de redactie
Nicole van der Elst Hebban Recensent

Het beste van twee werelden

door: Nicole van der Elst 2 likes ebook

'Waar kom je vandaan?' Steeds vaker werd journalist Haroon Ali deze vraag gesteld en zijn antwoord was simpel: Alkmaar. Geboren uit een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder zag hij zichzelf als een Nederlander met een ietwat exotisch uiterlijk. Toch merkte hij dat steeds meer mensen naar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Half

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken