Prachtig boek!

Jennabond33 16 februari 2021
Het boek heeft prachtige illustraties die de volledige pagina grootte bezetten. Het heeft korte hoofdstukken en dat is fijn als je het bijvoorbeeld wil voorlezen in de klas, omdat je dan niet midden in een hoofdstuk hoeft te stoppen. Het verhaal gaat over Maarten, zijn kat Max(die met Roos en Maarten kan praten) en hun buurmeisje Roos. De thema's vriendschap, familie en gemis kwamen in mijn beleving allemaal aan bod. Ze gaan met een schip naar het katteneiland, waar Max zijn katten familie weer gaat zien en waar de vijfjaarlijkse sterrenregen te zien zal zijn. Bij het zien van een ster mogen ze een wens doen en die wensen worden werkelijkheid, waardoor ze verschillende avonturen beleven. Het is geschreven vanuit een personaal vertelperspectief. Soms wordt het verteld vanuit het oogpunt van Roos of Maarten en soms wordt het verteld vanuit Max. Het verhaal wordt erg gedetailleerd verteld, waardoor je echt in het verhaal meegenomen wordt. En als er dan ook nog pagina grootte illustraties zijn, maakt dat het helemaal af. Heel leuk vond ik dat je alle personages echt goed leerde kennen in dit boek, omdat je kon lezen waar ze aan dachten. Kortom: geweldig boek om te lezen en ook zeker om voor te lezen!

Meer recensies van Jennabond33