Belangrijk boek voor jong en oud!

Jennabond33 20 oktober 2021
Dit is een boek die iedereen gelezen zou moeten hebben. Een ontroerend verhaal met een belangrijke boodschap. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Namelijk die van Joey en Adil. Adil is een vluchteling uit Syrië en woont in het AZC. Hij voetbalde altijd graag en zit regelmatig te kijken bij het voetbalveld, waar Joey en zijn vrienden voetballen. Op een dag vraagt Joey of hij Adil mee wil voetballen. Dit wil hij graag en wat blijkt? Hij kan super goed voetballen! De rest van het team is het er echter niet mee eens en de vooroordelen over vluchtelingen worden aangehaald; vluchtelingen kun je niet vertrouwen, let op je spullen, voor je het weet zijn ze gestolen! Joey wil ervoor zorgen dat Adil lid kan worden van de plaatselijke voetbalclub, maar het bestuur wil daar absoluut niet aan beginnen; wij laten geen vluchtelingen toe, dat is slecht voor onze reputatie! Zal het ze lukken om Adil lid te laten worden?
Gaandeweg het verhaal, kom je steeds meer te weten over alle dingen die Adil heeft meegemaakt toen hij moest vluchten van de oorlog. Een hartverscheurend verhaal, die gaat over moed, nieuwe vriendschap sluiten en het racisme tegen vluchtelingen. Ga dit lezen!

Meer recensies van Jennabond33

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.