Ik vond het boek lastig, maar het heeft me overtuigd
Ik had niet direct de connectie met het narratief, echter voelde respectloos om niet te luisteren naar Christien.
Ik ben blij dat ik ben blijven lezen. Het boek kent inderdaad veel herhaling, maar de herhaling brengt ook emoties die zich iteratief ontwikkelen. Het verhaal verteld voor mij hoe je iemand kan verliezen voor de dood en iemand kon terugvinden jaren na het laatste geluid. Dit komt met verdriet en frustratie, maar ook met berusting en vrede.
Het boek is dapper en rauw vanuit Christien’s perspectief. Het retrospect van haar onderzoek is leerzaam. Het heeft mij aangezet tot nadenken over mijn relaties en vertrouwde huisje. Ik heb de neiging om ook andere dit te vertellen en te laten ervaren.
Al met al dus een knap memoir over complexe en rauwe dillema’s. Over gevoelens en het verstand. Zeker de moeite waard om tot aan de laatste letter te lezen.