Een boekentip méér dan waard!
Mijn derde weekendtip (op www.facebook.com/johantipt van 02/08/25) streeft ernaar om verdriet een plaats te geven en een houvast te bieden in rusteloze tijden. Want dat is wat auteur Leo Bormans beoogde met de poëtische reisgids ‘DE VALLEI VAN TROOST’ of de reis van een jongen, een rechter en een luisterbeer. Bormans is nu wel al gekend door zijn bestseller 'Geluk. The World Book of Happiness', maar met dit prachtwerk verstevigt hij toch zijn reputatie als inspirator en gelukszoeker. Het verhaal is eerder toevallig op papier geraakt want na een ontmoeting met een kinderrechter vond hij in het daaropvolgende gesprek met haar genoeg stof tot nadenken. Zij naderde het einde van haar loopbaan en haalde een pak herinneringen op, waaronder dat van een zevenjarige jongen die nauwelijks een woord gesproken had. Tot het moment waarop deze contact zoekt met een in haar kantoor steeds aanwezige luisterbeer. Het begin van een vertederende dialoog tussen de drie dat uitmondt in een onbevangen reis door het landschap van persoonlijk en collectief verdriet. Het maakt het nog ingrijpender voor de lezer, te weten dat dit een waargebeurd verhaal is! Het verhaal krijgt niet alleen hierdoor een meerwaarde, maar ook de prachtige en betoverende illustraties van Rosalien Helsen maken van deze uitgave een pareltje. Een must voor de momenten waarop men zichzelf eens dient op te trekken!