Beste tot nu toe

JojoRubbers 23 april 2025
De serie vraagt in mijn beleving stiekem toch wel dat je ze in volgorde leest. Hoewel je wellicht de boeken ook wel als stand-alone kan oppakken, is de geschiedenis tussen Luc en Ava wellicht toch iets te complex om iedere keer te herhalen en mis je net dat beetje extra als je wél de voorgangers had gelezen.
De misdaden die ook in dit verhaal weer enorm heftig zijn, hebben geen voorkennis nodig, zijn ook los van voorgaande verhalen, maar de onderlinge relaties tussen de hoofdpersonen, vragen toch om de boeken hiervoor ook te hebben gelezen.
Dit 6e boek is in mijn beleving de beste tot nu, de misdaden zijn gruwelijk, maar niet ondenkbaar, wellicht zelfs het meest reëel van alle voorgaande misdaden. De spanning tussen Ava en Luc is in balans, is ook realistischer dan bijvoorbeeld in boek 5 en voert niet de boventoon. De informatie over Lucs verleden, de verdiepende kijk in Lively, maken het voor mij het beste boek van deze serie.

Meer recensies van JojoRubbers