Advertentie

Keruga volgt drie uiteenlopende personages tijdens avonturen die uiteindelijk het lot van het land bepalen. Eén is Alecia, priesteres in opleiding die twijfels heeft bij de officiële leer. Een visioen geeft haar meer duidelijkheid maar niet voor lang. Dan is er Tarid, erfgenaam van een verbannen koning, die hoopt zijn rijk terug te winnen maar merkt dat de mensen daarin niet geïnteresseerd zijn. Tenslotte hebben we de schaaphoeder Frelik die indruk probeert te maken op een meisje en daarom deelneemt aan een noodlottige opstand tegen de Krakenvorst. Drie dwalende, twijfelende karakters die ondanks alles iets goeds proberen te bereiken - alleen, wat is er goed?
Tijdens hun tochten komen we meer te weten over de verschillende (fantastische) oude volkeren en hun talenten en vragen we ons af hoe de mensen, het jonge volk, in het plaatje gekomen zijn en waarom zij geen bijzonder talent gekregen hebben. Ondertussen voert de Krakenvorst experimenten uit en zoals zo vaak in fantasy, is dat een slecht teken.
Ik kan het zeker aanraden, in het bijzonder in combinatie met het tweede (en laatste) boek van de serie, Kartaalmon.
PS. Het tweeluik wordt vergeleken met Game of Thrones maar doet het volgens mij toch op enkele punten een stuk beter: maar drie karakters om te volgen, een verhaal dat ergens naartoe gaat én af en toe eens hoopgevend is. Dat mag wel vind ik!

Reacties op: Mooie fantasy

26
Keruga - Johan Klein Haneveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners