Verdwalen in mystiek en mist
In dit meeslepende verhaal gaat Kim met haar vader mee naar India. Op zoek naar wat hem bezielt in oosterse spiritualiteit. We proeven de afkeer van Kim, de herinneringen die naar voren komen. De scheiding van haar ouders heeft gevolgen voor haar relatie met haar moeder, met haar vader. Binnenvetter die ze is, heeft ze ook met haar vriend een afstandelijke relatie.
Dit maakt haar kwetsbaar.
Tijdens de Indiase reis introduceert haar vader Bimal, zoals hij vaker haar met nieuwe vrienden liet kennismaken. Bimal gaat mee op de geestelijke reis.
Zijn openhartigheid doet wat met Kim. ‘Hij kneedde nu de achterkant van mijn bovenbenen en er verspreidde zich een aangename warmte tussen mijn dijen..’
In dit boek komen diverse thema’s aan de orde, onder andere familierelaties, spiritualiteit, vreemdgaan, homoseksualiteit. De schrijver bedient zich van sensuele details en grove taal.
Wat voor mij niet sfeer verhogend is, maar eerder het verhaal naar beneden trekt.
De auteur werkt veel met krachtige beelden waaruit haar minachting en afkeer blijkt:.. ‘een rechtstreekse confrontatie met demonische krachten’, of ‘uit het gedrang maakte zich een jongen los, verlept knotje op zijn hoofd, verlichte glimlach op zijn gezicht’.
Voor wie deze rauwe werkelijkheid mooi vind om te lezen, een prima boek dat uiteindelijk niet alle vragen oplost.