een boek met veel humor
Lees mijn volledige recensie op: https://jufbeau.com/recensies/kasper-wordt-een-t-rex/
Het boek ‘Kasper wordt een T. rex’ is geschreven met veel humor. Het boek begint met een brief van de schrijver waarin hij uitlegt waarom je dit boek absoluut niet moet lezen (met een knipoog). Dit zal bij veel kinderen al interesse wekken. Daarna begint het verhaal al meteen met een spannend hoofdstuk. In ‘Kasper wordt een T. rex’ vind je ook regelmatig verwijzingen naar grappige voetnoten onderaan de pagina, die een leuke wisselwerking hebben met het verhaal. Ik durf wel te voorspellen dat de gemiddelde groep 5 leerling enthousiast wordt van dit boek.
Dit boek doet mij denken aan een graphic novel; de boeken van onder andere Leven van een loser of Dagboek van een muts. Bijna op iedere pagina is wel een grappige zwart-wit illustratie te vinden. De verhaallijn blijft wel wat oppervlakkig, zoals dat wel vaker het geval is bij graphic novels. Kasper wordt een T. rex is geschikt als zelfleesboek voor kinderen vanaf 8 jaar.