Advertentie

In de gloriefant is een voorleesverhaal over dyspraxie. Dyspraxie betekent dat iemand moeilijk motorische vaardigheden aan kan leren. Dat woord wordt gelukkig niet genoemd in het boek. Het verhaal gaat over Gloria, een jong olifantje. Zij wil graag iedereen helpen, maar helaas zonder succes. Ze botst tegen dingen aan. Ze valt op een taart of ze tikt te hard tegen het raam. Ze voelt zich ongelukkig en mislukt. Uiteindelijk vindt ze een opdracht waar ze wel heel goed in is. Aan het eind van het verhaal is Gloria jarig en vieren ze feest. Eind goed, al goed.
Het verhaal is leerzaam, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Kinderen kunnen zich inleven en leren dat je fouten mag maken. De mensen om je heen houden toch van je, ook als je fouten maakt. En wat natuurlijk een belangrijk thema is: iedereen is ergens goed in. Het boek is dus prima te gebruiken in de klas bij het thema gevoelens.
De illustraties zijn kleurig, vrolijk en ook grappig. Leuk is hoe de dieren ook te zien zijn op het porseleinen aardewerk. En Gloria tussen de klaprozen is echt een plaatje. De tekst is soms een beetje lang om voor te lezen, maar dat is makkelijk aan te passen. De illustraties spreken voor zich.

Reacties op: Prachtige tekeningen en een mooi verhaal

2
In de gloriefant! - Mieke Dobbels
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker