Advertentie

Oh, wat een fijn boek is dit. Natuurlijk niet het onderwerp, maar de manier van schrijven en de gelaagdheid van het verhaal.

Het boek is heel makkelijk te lezen, doordat er niet gebruik wordt gemaakt van moeilijke, lange zinnen, maar eerder van korte, maar krachtige zinnen. Zoals ook al te lezen was bij Noord, van Sien Volders. Het leest zelfs nog prima 's avonds laat, wat niet altijd het geval is bij literatuur.

Het verhaal gaat niet alleen maar over de afschuwelijke situaties tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, maar ook over -een nog steeds heel relevant onderwerp- de vraag wat het is als iemand 'gek' is. Want in dit boek wordt duidelijk dat van een afstand iemand 'gek'/'niet helemaal lekker' kan lijken, maar van dichterbij vaak gewoon een persoon is die wat problemen heeft. Een interessant onderwerp om over na te denken. Het gaat ook nog over de tegenstelling tussen de 'kunstelite' en het 'gewone volk', het gaat over vriendschap en herstel. Het zit volgepakt met relevante onderwerpen en dat maakt het heel boeiend.

Dit boek is dus zeker de moeite waard om te lezen.

Reacties op: Leesbaar en toch gelaagd

99
Kleihuid - Herien Wensink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker