Dunkelblum zwijgt, een intrigerend verhaal
Het verhaal speelt zich af in Dunkelblum, een klein plaatsje op de grens van Oostenrijk en Hongarije. Aan het einde van de Tweede wereldoorlog heeft daar iets verschrikkelijks plaatsgevonden. Ik heb niet veel boeken over de geschiedenis van Oostenrijk gelezen dus ik vond het tijd om daar verandering in aan te brengen. Deze roman bood daarvoor een mooie gelegenheid.
Het is een verhaal waar je wel in moeten komen, onder andere door het grote aantal personages dat erin voorkomt. In het begin vond ik het lastig om de namen te onthouden, maar gelukkig staat er in het begin van het boek een plattegrond van het dorp, waarop de namen van de dorpsbewoners, hun beroep en de plek waar ze wonen in het dorp terug te vinden zijn. Ik heb daar vaak naar teruggebladerd.
De gebeurtenis uit het verleden krijg je stukje bij beetje te horen, door wat de verschillende dorpsbewoners er kort over vertellen of door hun herinneringen die opgeroepen worden door gebeurtenissen uit het heden. Dat vind ik het mooie van dit boek, het verhaal wordt niet chronologisch verteld, maar door, als lezer, de verschillende brokjes informatie bij elkaar te leggen, krijgt het complete verhaal vorm.