Een wereld zonder dieren..

KaatjeuitHeiloo 01 februari 2021
Het boek 'Een schitterend lichaam', beschrijft een wereld in de toekomst.. We volgen het verhaal van Marcos Tejo die in een wereld leeft waarin geen dieren meer zijn. Omdat mensen toch vlees willen eten, is er een nieuwe oplossing gevonden. Er is een nieuw soort vlees op te markt.

Marcos kan daar nog niet aan wennen en verlangt soms terug naar de wereld zoals het was, met zijn honden, maar ook met de dierentuin.

Het is een heftige nieuwe wereld die in het boek op zo'n manier wordt geschreven dat je het helaas soms heel realistisch voor je ziet. Het boek roept vragen op. We leven op dit moment ook in een rare wereld, lang niet zo heftig als in het boek, maar in hoeverre is het voor te stellen dat het toch zo zou gaan als in het boek?

Het boek houdt ons ook een spiegel voor. In hoeverre is het eten van vlees nu normaal? Hoe zit het met de huidige vleesindustrie? Wat hebben we er nu voor over om vlees te kunnen eten?

Ondanks alle heftige stukken in het boek, is het toch een boek om door te blijven lezen. Dat heeft misschien ook te maken met de sympathie die je als lezer toch voor Marcos krijgt. Juist omdat hij moeite lijkt te hebben met de nieuwe wereld en zelf heftige dingen heeft meegemaakt, wil je weten hoe het verder gaat.

Het boek is een actueel boek. Door de huidige crisis zijn er nu ook veel dingen anders dan bijvoorbeeld een jaar geleden. We leven nu ook in een veranderende wereld met voorstanders en tegenstanders.

Een boek wat nog lang door blijft werken en aan het denken zet over wat wel en wat niet kan.

Meer recensies van KaatjeuitHeiloo