Advertentie

Dit boek is een debuut van Deepa Anaparra. Ze heeft 11 jaar als journalist in India gewerkt en de thema’s waar ze in dit boek over schrijft zijn ook de thema’s waar ze als journalist over heeft geschreven.

Het boek is geschreven vanuit de ogen van Jai, een 9-jarige jongen die met zijn vader, moeder en zus woont in een Sloppenwijk. Hij kijkt graag naar politieseries en nadat er in de basti (sloppenwijk) een kind is verdwenen, besluit hij om samen met zijn vrienden Pari en Faiz zelf als detective op te treden.

Wat het boek mooi maakt is dat doordat het vanuit een kind geschreven is, het niet direct een heel zwaar boek is ondanks de heftige thema’s die aan bod komen. De schrijfstijl is beschrijvend en daardoor krijg je een goed beeld van hoe het leven in een basti is. Ook het grote verschil met de naastgelegen Hifi-wijk is duidelijk beschreven. Het nadeel van de beschrijvende stijl is dat het moeilijker is om mee te leven en mee te voelen met de hoofdpersoon. Toch bleef het boek boeien tot het einde!

Het is een boek over overleven en de veerkracht van kinderen om ook in moeilijke situaties door te gaan. Het geeft een beeld van de problematiek die er is in een basti, verschillen tussen arm en rijk, volwassenen en kinderen, hindoes en moslims.

Een veelbelovend debuut van deze schrijfster!

Reacties op: Een boek over het overleven in een basti in India.

31
Djinn patrouille op de Paarse Lijn - Deepa Anappara
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners