Verassend leuk!
Het boek lees makkelijk weg. Het begint meteen met een gebeurtenis die de toon zet voor de rest van het boek. Er zit een strakke verhaallijn in zonder dat er te ver afgeweken wordt van het doel en daardoor niet langdradig wordt. De verschillende verhaallijnen komen goed samen en maken een sterk geheel. Het boek heeft spanning, humor en hier en daar een gruwel momentje waar de moord scènes in detail omschreven worden. Het verhaal eindig met een open eind, maar laat mij wel verlangen naar meer. Ook omdat het eindigd met een mysterie rondom een personage dat mij extra nieuwsgierig maakt.
Ik vind het verassend leuk dat elk hoofdstuk vanuit het perspectief van één van de personages geschreven wordt. De personages zijn divers met hun eigen uitelijke kenmerken en karakters. Maro is mijn persoonlijke favoriet, zijn humor en nonchalante karakter verbergt een geheimzinnige kant van hem waarvan ik hoop dat we daar in boek 2 meer over te weten komen.
Wat ik wel miste in het boek is wat meer achtergrondinformatie over de geheime orde en wat hun beweegredenen zijn. Wellicht was het leuk geweest als we wat meer scènes vanuit het perspectief van de leden van de geheime orden kregen te lezen om daar een beter beeld van te krijgen. Maar misschien is dat ook wel bewust gedaan om ons nieuwsgierig te houden. En komt dat in boek 2 meer aan de orde.
Ik ben in iedergeval erg enthausiast over dit boek en ben zeer nieuwsgierig naar deel 2 van Registers van het Noordland.