Wat komt er na de klap?
Lieve Lou
Ik zou je eigenlijk moeten vertellen over het ongeluk. Dat het gebeurde op een regenachtige avond in november. Dat mijn lijf gebroken en kapot was. Dat ik most revalideren. Dat ik zo moe werd van altijd maar sterk moeten zijn. Dat ik wel lachte, maar het niet meende. Dat mijn ouders elkaar erna begonnen te haten. Dat mijn vrienden doorgingen met hun leven en ik stilstond.
Maar ik doe eht niet, want jij bent de enige bij wie ik de Robin van voor de klap kan zijn.
De Robin met leuke ouders, lieve vrienden en een lijf dat werkt. Zonder angst die constant aanwezig is. Daarom hou ik mijn mond.
Nog heel eventjes.
Oke?
Een brief van Robin aan Lou. Het verhaal begint op een regenachtige dag in november. De verwarming van de auto is stuk en de ruiten dampen aan. Dan komt de tram die niet wordt opgemerkt.
Een verhaal voor jongeren over worstelen met jezelf, over ontluikende liefde en diverse soorten vriendschap, over veranderingen in relaties en over nog vele andere thema's. Maar vooral over het leven "Na de klap".
Een aanrader voor wie een verhaal wil lezen waarin de kans bestaat dat je jezelf tegenkomt, voor wie een boek wil dat je niet kan wegleggen zolang het niet uit is. Voor iedereen die zich wil verdiepen in het meisje achter Robin.
Heerlijk boek, met onverwachte wendingen, emotionele momenten en heel veel vriendschap;