Boek dat blijft hangen !
Misschien eerst zeggen dat dit boek in 2012 uitgebracht werd. Ik las de vijftiende druk, met nieuwe cover, uitgebracht in 2023.
Dit boek heeft me aangenaam verrast. Het begint allemaal wat traag en lijkt over een koppel te gaan dat volledig naast elkaar leeft. De man, Harold, is iemand doodgewoon met weinig gevoel. Tenminste zo lijkt het...tot hij een brief krijgt van een oud-collega die terminaal ziek is. Hij schrijft haar terug maar op weg naar de brievenbus, bedenkt hij zich en begint, totaal onvoorbereid, aan een tocht van honderden kilometers. Een soort van pelgrimstocht. Hij wil de brief zelf tot haar brengen en gelooft dat zei daarop gaat wachten. Het wordt een tocht waarbij hij verschillende mensen leert kennen, ieder met zijn eigen verhaal. Hij overdenkt zijn hele leven, zijn werk, zijn relatie, het contact met hun zoon. Wat gezegd is maar vooral ook wat niet. En ondanks de afstand tussen hem en zijn vrouw, brengt deze toch hen net weer dichter bij elkaar. Het einde is triest maar ook weer pakkend. Het doet je nadenken over jouw eigen tocht in het leven. Zou het geen feelgoodroman noemen maar zeker meer dan de moeite waard om te lezen!!