Altijd positief
Het karakter van Joy, dat wil je! Altijd positief, altijd is het glas halfvol. Joy is een expert in zilveren randjes. 'Alles heeft een positieve kant, als je maar weet waar je moet kijken.'
Omdat Joy een paar grote ernstige dingen aan haar hoofd heeft heeft ze een lijstje gemaakt om te kijken hoeveel dingen ze in de lucht kan houden zonder te laten vallen. Ze heeft acht dingen tegelijk aan haar hoofd. Het is best lastig om met acht dingen tegelijk te jongleren. Maar gewoon je best doen en het blijven proberen. Vooral nummer zeven is een topgeheim!
Voor Joy was school in het begin moeilijk. Ze heeft namelijk nooit op een school gezeten. Samen met haar zus en ouders reisden ze de wereld over. Daardoor heeft ze veel geleerd van verschillende culturen. Op haar school voelt het wel alsof ze over de hele wereld reist. Er worden namelijk 40 verschillende talen gesproken. Een hele planeet in miniatuur.
Benny haar beste vriend vindt het leuk dat hij Joy als vriendin heeft, die in zoveel plaatsen is geweest, veel heeft gezien en zoveel heeft gedaan. Haar interesse voor alles werkt aanstekelijk, daar wil iedereen mee besmet worden.
Benny is bijna net zo goed als Joy in het vinden van zilveren randjes, toch heeft hij een probleem. Hij is zichzelf niet meer omdat hij wordt gepest. En positieve Joy gaat hem daarbij helpen, want ook de pestkop heeft zilveren randjes. Die heeft gewoon wat vriendelijkheid nodig.
Het verhaal begint traag, dit duurt naar mijn mening te lang. Na een paar hoofdstukken komt de snelheid in het verhaal en wordt het leuk om te lezen. Het boek is niet dik en lijkt een boek voor de middenbouw. Toch vind ik het taalgebruik eerder geschikt voor de bovenbouw. Het zijn korte hoofdstukken met lange zinnen.
Een hartverwarmend boek over familie, vrienden en altijd het positieve blijven zien. Ook als je er even naar moet zoeken.