leest vlot weg
Ik leende bij de openbare bibliotheek het boek "De Bevertheorie", want ik werd getriggered door de quote op de omslag "de grappigste schrijver van Europa". Nou, dat zullen we nog wel eens zien... Ik kwam er al snel achter dat ik het 3e boek uit de reeks te pakken had. Dus reserveerde ik ook deel 1&2 (De Haasfactor & De Elandparadox) om ze op volgorde te kunnen lezen.
"De grappigste schrijver van Europa" is een tikje overdreven, maar ik heb me prima met het boek vermaakt. Antti Tuomainen heeft een beeldende manier van schrijven en het geheel heeft meer iets kluchterigs dan dat het ook maar een moment spannend is.
De hoofdpersonage doet mij enigszins denken aan de hoofdpersonage uit Het Rosieproject.
Ik ben benieuwd naar deel 2 (De Elandparadox).
Ik ben benieuwd naar deel 2 (De Elandparadox).