Mooi verhaal
De zee vereist geen ziel, dus schenk ik de mijne aan jou.
Als de 23jarige Niko een milieuschandaal wilt ontmaskeren, en hoopt gepromoveerd te worden, is zijn collega al met zijn artikel gaan lopen.
Niko is razend, en stormt daardoor het kantoorpand uit. Niko's uitbarsting leid hem uiteindelijk naar het Waddeneiland Texel, op dat eiland gebeurd iets, wat hij nooit had kunnen dromen.
Niko komt op het strand een drenkeling tegen, Niko en de dronkeling krijgen meteen (romantische)band, Toch heeft de jongen iets eigenaardigs over zich, iets wat Niko nog weleens duur kan komen te staan.
Ik heb echt genoten van het boek, heel erg mysterieus, iets dat ik nog niet vaak gelezen heb, het verrast me, waardoor je verder wilt lezen, en ineens het boek uitgelezen hebt, zonder je het beseft, dat het al uit is, ik vond de schrijfstijl ook wat apart, er zijn niet veel auteurs die erg 2021 zijn, zoals de woord keuzes, speciaal! Ik had wel bij de personages het gevoel zo'n onwerkelijk gevoel , de personages accepteren echt hem al van het eerste moment, daar miste ik wat spanning in, als je begrijpt wat ik bedoel.