geweldig boek

kreatiefenter kreatiefenter
30 mrt 2024

Als de tweede wereldoorlog aanbreekt is de vriend, Hans, van Mathilde in gevaar. Hans is namelijk een jood. Zij besluit hem te verschuilen bij haar op zolder. Op een dag vallen de Duitsers binnen en nemen Hans gevangen.

In 2018 krijgt Grace een brief dat ze een erfenis heeft gekregen van haar oma in Dachau. Grace wist niets van het bestaan van deze oma, omdat haar eigen moeder geadopteerd was en ze haar biologische familie nooit heeft gevonden. Grace besluit naar Duitsland te gaan om meer over de erfenis en haar oma te weten te komen.
In de boekhandel die ze geërfd heeft leest ze het verhaal van Mathilde (haar oma). Heeft Mathilde Hans ooit nog terug gezien? Hoe kan het dat haar moeder als baby naar Amerika is gegaan en dat Mathilde haar kindje dus heeft opgegeven?

In dit boek wisselen de verhalen van Mathilde en Grace zich af. Het boek is geweldig en heeft diepe indruk op mij gemaakt. Zeker het verhaal van Mathilde. Zij heeft zoveel moeten doorstaan en bleef vasthouden aan haar liefde voor Hans. Voor Mathilde overwint liefde alles. Zal Grace ook de liefde vinden in Dachau?

De reden dat ik 4 sterren geef ipv 5 is dat het luisterboek is voorgelezen door een man, terwijl het verhaal wordt verteld door de ogen van 2 vrouwen. Als het door een vrouw was voorgelezen had ik vast en zeker 5 sterren gegeven.

Meer recensies van kreatiefenter