prachtig boek, aanrader
Erg verrast door dit boek, ik verwachtte een biografie met vooral tekst, maar dit is zonder twijfel een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Inhoudelijk enorm interessant en dankzij de vormgevng en de foto's ook een zalig boek om in te verdwijnen. Het levensverhaal van Hélène Dutrieu was me zo goed als onbekend, ik wist dat ze een van de eerste wielrensters was. In dit boek wordt haar levensgeschiedenis uit de doeken gedaan, waarbij je alles te weten komt over wielrennen in die periode, over beginperiode van de vrouwenstrijd, over Hélène's avonturen als vliegtuigpionier en veel meer. Het boek leest heel vlot, goed geschreven en is enorm interessant. Het gaat niet alleen over wielrennen, maar ook over het leven in begin van de twintigste eeuw, over de obstakels die een sportende vrouw moest overwinnen. Voor liefhebbers van biografiëen, en zeker voor liefhebbers van wielrennen en wie geïnteresseerd is in vrouwen en sport. Zoals de auteur duidelijk maakt: nog steeds erg relevant anno nu.