Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Praktische adviezen voor een gezonde darmflora

Kritischelezer2 06 augustus 2022
Dit boek legt de relatie tussen darmstoornissen en hersenaandoeningen helder en duidelijk uit. Ik ben me bewust geworden van het grote belang van gezonde darmen. Het was nieuw voor mij dat problemen met de darmen kunnen leiden tot depressies, want maar liefst 90% van de neurotransmitter serotonine wordt in de darmen geproduceerd. Zelf ben ik overgevoelig voor gluten en had hierdoor lichamelijke en mentale klachten. Naar aanleiding van dit boek vermijd ik nu zo veel mogelijk gluten en kies ik voor meer biologische en plantaardige voeding. Ik voel me hierdoor veel beter en mijn partner klaagt niet meer over mijn onaangepast gedrag. Het boek bevat ook enkele recepten ter bevordering van goed functionerende darmen. Helaas staat er geen index in dit boek, anders was het nog toegankelijker geweest. Al met al een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Kritischelezer2

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.