Wat is jouw culinaire leeftijd?
Het boek Lekker Vies van culinair schrijfster Klaartje Scheepers leest als een trein. Aan de hand van 54 ingrediënten in even zoveel hoofdstukken schrijft zij van Andijviestamppot tot Zuiglam. Culinaire trends komen aan bod (wat is jouw culinaire leeftijd), maar ook omschrijvingen van ingrediënten en hun ontwikkeling en benadering in onze keukens, een aantal interessante recepten ( meer, meer ..!) en uitleg hoe onze smaak werkt en wordt beïnvloed.
Het boek is zeer breed van opzet en de lust om meer weten over een aantal food onderwerpen neemt gaandeweg toe. Lekker Vies informeert over een groot scala aan onderwerpen die wij eten of niet lusten en legt uit waarom.
De toon is luchtig, vlot en humoristisch maar gaat niet overal diep. Daaruit volgt voor mij een uitdaging om hierover meer te willen (w)eten!