Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een parel tussen de bakboeken

leon 20 februari 2023
Een geschiedenisboek, leesboek, receptenboek en bakboek in één.
Met veel mooie en smaakvolle foto’s in de stijl van oude meesters.
Zo kan je het boek " van koek tot wafel " omschrijven.
Regula Ysewijn is een Belgisch culinair schrijfster en fotograaf. Daarnaast is zij ook jurylid van Bake Off Vlaanderen.

Ieder recept heeft een uitgebreide inleiding met de geschiedenis van dat betreffende baksel. Bij ieder recept staat een mooie foto.
De recepten zijn goed te maken door iedere thuisbakker.
De recepten zijn ingedeeld naar de feesten van het jaar.

De decembermaand is een uitgebreid hoofdstuk waarin de lage landen elkaar regelmatig vinden in mooie recepten.
In dit hoofdstuk vind je onder andere Hasseltse speculaas die iets zoeter en milder is dan de Nederlandse.
Maar ook Hollandse taaitaai en pepernoten (pepernoten als kruidnoten) en de Duitse Lebkuchen en Printen.

Het is teveel om te beschrijven, dit boek moet iedere thuisbakker lezen en de recepten proberen.
Je moet dit boek ervaren.

Achter in het boek staat een aantal ingrediënten beschreven, vaak met hun herkomst, gebruiksaanwijzing, of mogelijke vervanging.
Er is ook een pagina speciaal over wafelijzers. Zeker als je er nog geen hebt en overweegt aan te schaffen.

Van wafel tot koek is een mooi vormgegeven boek met klassieke uitstraling, dat het lezen meer dan waard is. Het enige minpunt van dit boek is dat de rug tekst afwijkt van de 2 vorige boeken. Dat valt erg op nu de 3 boeken naast elkaar op de plank staan.
Deze 2 boeken zijn ook de moeite waard om aan te kopen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van leon

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.