Een dijk van een aanklacht.
Titel: de Dondermaker.
Oorspronkelijke titel: Åskmakaren
Auteur: Tina N. Martin.
Vertaling: Nannie de Graaff.
Deel 2 in de Idun Lind serie.
Het hoge noorden van Zweden nabij de Finse grens.
Bij een temperatuur van 22 graden onder nul wordt het lichaam van een verminkte man gevonden op het ijs. Rechercheur Idun Lind en Tareq Shaheen, die speciaal terug is gekomen om te getuigen in de rechtbank aangaande de verdachte uit “het appelmeisje” onderzoeken de moord en zien een wereld gedreven door geld, geweld en macht, waarin jonge vrouwen als handelswaar worden beschouwd.
De hoofdstukken zijn niet te lang.
Zo volgen we Peter en Silje, twee kinderen, die onder schrijnende omstandigheden een hechte vriendschap opbouwen. Dit gebeurde in de periode 1972 tot 1992.
De andere hoofdstukken zijn in het heden.
Verleden en heden worden uiteindelijk met elkaar verweven in een bloedstollende ontknoping.
Dit Boek is als standalone te lezen, er wordt wel zo nu en dan verwezen naar het appelmeisje.
Het is een boek dat je in een ruk wil (moet) uitlezen.
Ik heb de Dondermaker 5 sterren gegeven.
Het is nu wachten op deel 3.
Oorspronkelijke titel: Åskmakaren
Auteur: Tina N. Martin.
Vertaling: Nannie de Graaff.
Deel 2 in de Idun Lind serie.
Het hoge noorden van Zweden nabij de Finse grens.
De hoofdstukken zijn niet te lang.
De andere hoofdstukken zijn in het heden.
Het is een boek dat je in een ruk wil (moet) uitlezen.
Ik heb de Dondermaker 5 sterren gegeven.
Het is nu wachten op deel 3.