Chee: El número 50
Ongelooflijk creatief !!!
Zo zou ik het laatste deel van deze trilogie willen omschrijven.
Deel 1 en deel 2 hadden op mij ook reeds een buitengewone indruk nagelaten, maar dit derde deel overtreft nog eens alle verwachtingen.
De kwaliteiten van de schrijfwijze die ik reeds in het eerste deel van deze trilogie zo uitvoerig heb besproken zijn eveneens in dit laatste deel waar te nemen, maar dan nog eens in een aanzienlijkere mate. Prachtige zinnen, schitterende woordkeuze, een melodische taal en een wijze van uitdrukken waar we er in die mate van genieten dat we niet moe worden en telkens verder willen lezen.
Daarbij komt dat schrijfster met een ongelooflijk verstandelijk raffinement ons telkens kleine weetjes laat kennen waar we vroeger nooit iets van gehoord of gelezen hadden
Madrid, Brussel, Oostende, Gent ..... en zelfs Ivoorkust zijn op deze wijze ter sprake gekomen.
Maar dat alles is nog niets wanneer we het slot van deze trilogie beschouwen.
Als een stilte voor de storm lijkt het boek uit te dijen, wanneer er plots een totaal onverwachte gebeurtenis plaats vindt waardoor AL HET VOORGAANDE als het ware plots EXPLODEERT !!!
En toch is het niet gedaan ! !! -
Een nieuwe storm steekt op en...... dan gebeurt er nog iets !!!!!
En wat dat is moeten we dan zelf uitkienen !!!
Een boek om in ÉÉN RUK uit te lezen !!!!!!!!!!!
Zo zou ik het laatste deel van deze trilogie willen omschrijven.
Maar dat alles is nog niets wanneer we het slot van deze trilogie beschouwen.
En toch is het niet gedaan ! !! -
Een nieuwe storm steekt op en...... dan gebeurt er nog iets !!!!!
En wat dat is moeten we dan zelf uitkienen !!!
Een boek om in ÉÉN RUK uit te lezen !!!!!!!!!!!