⸻ Boekrecensie – De Gingerbread Bakkerij (Dream Harbor #5)

Leonie Leonie
3 mrt 2025

Boekrecensie – De Gingerbread Bakkerij (Dream Harbor #5)

Ik mocht van World of romance het nieuwste boek van de geweldige boekenreeks van Pumpkin Spice lezen: De Gingerbread Bakkerij van de fantastische schrijfster Laurie Gilmore. Deel 5 alweer! Ik ben echt zo ontzettend fan van deze reeks, dus ik was enorm blij dat ik een van de eersten was die dit boek mocht lezen.

Het verhaal speelt zich af tijdens het bruiloftweekend van Logan en Janine in Dream Harbor, het schattigste en leukste plekje waar deze boekenreeks zich afspeelt. Logan, de beste vriend van Annie, gaat trouwen. Helaas is Mac bruidsjonker… en wat heeft Annie een hekel aan hem! Maar diep van binnen voelt ze toch iets anders, en dat ontdekt ze tijdens dit 72 uur durende bruiloftweekend. Met een verleden dat jaren teruggaat, blijven Annie en Mac om elkaar heen draaien. Wat is er vroeger toch gebeurd tussen hen dat Annie hem steeds afwijst, terwijl je als lezer weet dat ze bij elkaar horen?

Een paar dagen voor de bruiloft raakt mevrouw Dot, de oma van Logan, zoek. Annie en Mac gaan samen op zoek naar haar. Hierdoor brengen ze weer tijd samen door, en komen ze ongemerkt dichter bij elkaar. Tijdens het versieren van de trouwlocatie vinden ze bovendien twee jongetjes kittens. Helaas mag Annie ze niet meenemen naar haar huurappartement, maar gelukkig neemt Mac ze mee naar huis. Iedereen in de omgeving krijgt langzaam door dat er iets speelt tussen Annie en Mac… maar wanneer zullen ze eindelijk toegeven aan hun gevoelens?

Dit boek is weer zo’n heerlijk feelgood-verhaal dat je niet weg wilt leggen. Het leest ontzettend fijn en past perfect bij dit seizoen: lekker onder een dekentje, met een kopje thee en een koekje erbij. Door deze boeken ben ik echt gaan houden van het dorpje Dream Harbor en krijg ik helemaal zin in de wintermaanden.

Meer recensies van Leonie