Boekrecensie – New York van Kiki van Dijk
Dit is mijn tweede boek van Kiki van Dijk — eerder las ik Vlieland, en dat vond ik al zó goed. Haar nieuwste boek, New York, begon ik dus met hoge verwachtingen… en wauw, het begint meteen spannend! Dit beloofde wat, en dat heeft het helemaal waargemaakt.
We volgen de Nederlandse Louise, die zes jaar geleden naar New York is verhuisd. Ze heeft inmiddels een echte New Yorker als vriend: de advocaat Roy. Alleen is er één probleem… Roy is eigenlijk nog getrouwd. Louise zelf werkt in een kunstgalerie en lijkt haar leven aardig op de rit te hebben — tot alles in één klap verandert.
Op een ochtend haalt ze koffie en verse croissantjes, maar wanneer ze terugkomt, klopt er iets niet. Roy ligt dood voor haar raam. Vanaf dat moment stort haar leven volledig in: ze wordt op staande voet ontslagen, haar huur wordt per direct opgezegd en ze belandt letterlijk op straat.
Wanneer ze haar spullen gaat ophalen op haar werk, vindt ze een mysterieus briefje van Roy. En dan nog één… Al snel blijkt dat Roy iets groots heeft achtergelaten, iets wat Louise in contact brengt met zijn vrouw Stacy. Roy hoopt dat deze twee vrouwen — Louise met haar kunstkennis en Stacy met haar geld — samen zullen uitvinden wat er echt aan de hand is.
Wat volgt is een spannend en meeslepend verhaal vol geheimen, verrassingen en plottwists. Naarmate het boek vordert, wordt het alleen maar spannender en kun je het écht niet meer wegleggen. Je móét gewoon weten hoe dit complot in elkaar zit!
Kiki van Dijk heeft het weer gedaan: New York is een ontzettend goed en spannend boek met een verrassend einde dat je niet ziet aankomen.
Een echte aanrader voor liefhebbers van thrillers met vaart, intriges en mysterie!
Volgend boek dat ik ga lezen van Kiki van Dijk is London, want binnenkort ga ik naar Londen en dat vind ik er perfect bij passen.