Historische roman voor de jeugd
Het verhaal, het echte niet de inleiding, is simpel rechtlijnig en historisch informatief. De inleiding, de entourage is erg voorspelbaar ... dat dikke kaft.
De stijl erg simpel, vertellen. Een jeugd boek, ware het niet dat de omvang daarvoor wellicht tenveel is.
Terecht geen libris prijs, en nominatie is ook overdone.
Het is geen schelmen roman, daartoe is de hoofdpersoon te veel bezig met ethiek. Anderzijds het gaat hem allemaal wel makkelijk af, hoewel niet alles van harte.
De historische inkijk en detaillering is informatief, de thema's zijn ook nu nog actueel. 800 blz. is echter wel heel veel.
Ik had hoge verwachtingen maar merk dat ik zo halverwege in de scan modus ben gaan lezen. De spanningsbogen zijn kort en niet erg "hoog", erg voorspelbaar.
Kortom: leuk maar te licht bevonden.
Terecht geen libris prijs, en nominatie is ook overdone.
Kortom: leuk maar te licht bevonden.