Historische roman voor de jeugd

lezer666 12 juni 2022
Het verhaal, het echte niet de inleiding, is simpel rechtlijnig en historisch informatief. De inleiding, de entourage is erg voorspelbaar ... dat dikke kaft.
De stijl erg simpel, vertellen. Een jeugd boek, ware het niet dat de omvang daarvoor wellicht tenveel is.
Terecht geen libris prijs, en nominatie is ook overdone.

Het is geen schelmen roman, daartoe is de hoofdpersoon te veel bezig met ethiek. Anderzijds het gaat hem allemaal wel makkelijk af, hoewel niet alles van harte.
De historische inkijk en detaillering is informatief, de thema's zijn ook nu nog actueel. 800 blz. is echter wel heel veel.
Ik had hoge verwachtingen maar merk dat ik zo halverwege in de scan modus ben gaan lezen. De spanningsbogen zijn kort en niet erg "hoog", erg voorspelbaar.
Kortom: leuk maar te licht bevonden.

Meer recensies van lezer666

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.