Je bent er ondersteboven van..!
Met ondersteboven las ik mijn eerste boek van Danielle Steel - en wat een ervaring was dit. In het begin moest ik eerlijk zeggen even wennen. Get verhaalt bouwt rustig op en het duurde bij mij even voordat ik er echt in zat. Maar precies op het moment dat ik dacht dat ik wist waar het naartoe ging, kwam er en plot twist die alles kantelde. Vanaf dat moment werd ik volledig meegezogen in het verhaal en wilde ik alleen nog maar doorlezen.
Zonder iet te verklappen: Ondersteboven draait om onverwachte wendingen in het leven en de veerkracht die nodig is wanneer alles plots verandert. De kracht van het boek zit in de emotionele diepgang en de manier waarop de personages worden neergezet. Je leeft met hen mee, voelt hun twijfels, hun pijn en hun hoop. Dat maakt het verhaal herkenbaar op sommige vlakken en misschien wel wat intens.
Wat me vooral opviel, is het visueel het geschreven is. De scenes worden zo beeldend beschreven dat je ze bijna voor je ziet als een film of soap. De omgevingen, de emoties en de derde persoonsvorm geven kleur.
Het blijft bijzonder hoe een auteur die al meer dan 200 boeken, waaronder 180 romans, heeft geschreven, elke keer opnieuw haar lezers weet mee te slepen in een nieuw verhaal.
Dank je wel Ilona & LS Uitgeverij voor het deel mogen nemen aan de leesclub en dit boek als recensie exemplaar te mogen ontvangen.