Een boek dat je omarmt als een warme deken

Liefs  Café Latte Liefs Café Latte
16 mrt 2025

Afgelopen week zocht ik bewust de feelgood-vibe op, in kerstsfeer. Met de aankomende drukke feestdagen in aantocht is er weinig zo fijn als even verdwijnen in een boek dat je omarmt als een warme deken.

In Zoals Kerst bedoeld is volgen we de familie De Koning en alles wat daarbij hoort. De ogenschijnlijk simpele vraag ‘wat doen we met kerst dit jaar?’ blijkt in dit gezin vrij beladen te zijn.

Na het overlijden van de moeder is die vraag al drie jaar meer een vraag die beantwoord word met uitstelgedrag, iets wat veel gezinnen misschien wel herkennen.

De familie bestaat uit vader, oudste dochter Anouk, jongste dochter Elena, zoon Daan en oma Christa. Elk met een eigen karakter, eigen manier van omgaan met verdriet en herinneringen en dat zorgt voor dynamiek, botsingen én zeker ook mooie momenten.

Het verhaal voelt herkenbaar voor iedereen die ooit een chaotische kerst heeft meegemaakt: verschillende persoonlijkheden, onderhuidse spanningen, oude patronen.. maar ook de verbondenheid die er ondanks alles altijd is. Juist die combinatie maakt het boek zo fijn om te lezen.

Zoals Kerst bedoel is is een warm, menselijk en ook toegankelijk verhaal dat perfect past bij de feestdagen. Ideaal als je zin hebt in een boek dat je laat glimlachen, soms even laat slikken, maar vooral het gevoel geeft dat je niet alleen bent - zelfs niet tijdens de meest rommelige kerst.

Dank je wel Ilona , Vannessa & LS uitgeverij voor het deel mogen nemen aan de leesclub en dit boek als recensie exemplaar te mogen ontvangen.

Meer recensies van Liefs Café Latte