Betoverend

Liesbeth 29 mei 2025
Merel Godelieve is een nederlandse auteur. Samen met haar moeder Anya Niewierra schreef ze het superleuke verhaal Ook dat nog.
Het boek De laatste Ravendochter is van een heel andere orde, dit is Fantasy en inderdaad met een hoofdletter F!
Veel lezers lezen een boek graag in de origineel geschreven taal, met dit verhaal levert Merel een grote bijdrage aan het genre fantasy voor de Nederlandstalige lezers!

Na het lezen van de proloog is de toon van het verhaal al wel gezet, de duisternis blijft je achtervolgen in het verhaal. Maar het is ook een famiiedrama en een prachtig liefdesverhaal.
De hoofpersoon Erin erft het magische Duncannon Castle, om het onderhoud te kunnen bekostigen is ze een B&B gestart en ook probeert ze een filmmaatschappij zover te krijgen dat ze het kasteel als locatie voor hun nieuwste film gaan gebruiken.
Dat lukt, maar manier waarop maakt Erin wel een beetje bang en onzeker. En de acteur, met die mooie ogen, die de hoofdrol gaat spelen kan eigenlijk ook alleen maar voor problemen zorgen.
Ik ga verder niets over de inhoud vermelden, dat moet je zelf verder ervaren. ik wilde aan het einde alleen maar sneller lezen, dat zegt voor mezelf wel genoeg.
En dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige layout, mooie cover met prachtig boekblok, en in het boek prachtige tekeningen, gemaakt door Merel zelf, en aan het begin van elk hoofdstuk prachtige quotes, meestal uit of over De Andere Wereld.
Voor mij vijf sterren!

Meer recensies van Liesbeth